maanantai 19. marraskuuta 2018

Uutissivustojen kommentit

Välillä hairahdun uutissivustojen kommenttiosioille. Ihan vihoviimeinen virhe. Se idioottiuden taso vaikkapa Iltalehden lukijoiden kommenteissa on ällistyttävää. Jollain tapaa sen laskee aluksi viihteeksi, mutta kommentteja luettuaan potee aina yhtä varmasti jonkin sortin henkistä pahoinvointia. Ehkä siksi, että sitä kuvittelee niiden kommentoijien edustavan jotain yleistä näkemystä. Sitä se voi toki ollakin vaikkapa jossain Peräseinäjoen Teboilin tupakkakopissa tai Vilppulan aseman baarin seisomapöydässä, mutta ei taatusti Luojan kiitos maan vallitsevana kantana. Tai sitä ainakin hartaasti toivon.

Otetaan nyt kuitenkin muutama esimerkiksi tästä surkuhupaisasta keskustelusta, joka ei itse asiassa ole edes keskustelua vaan yksittäisten kommentoijien aivopieruja, joista torvelot toisiansa kompaten saavat voimaa jakaa näkemyksiään. Kyseessä on siis Ilta-Sanomien artikkeli 7.10.2018 Näin ilmaston lämpeneminen näkyy Suomessa – katso 10 kohdan lista, joka koskettaa jokaista suomalaista.

Kommentit:

"NestoriN
Hyvin hankala näitä on ihmisen normaalilla aikaperspektiivillä eli vuosina tai edes vuosikymmeninäkään havaita. Sää heittelee niin paljon, eikä vuodet ole toistensa veljiä. Jokainen voi muistella kesää 2016 ja 2017 ja verrata niitä viime kesään. Etelä-Suomessa on ollut vuosikymmenen aikana tosi lauhoja lähes täysin lumettomia talvia. Näitä oli jo 90-luvullakin ja sitten on väliin talvi, että lunta on katolla melkein metri ja pakkasta lähemmäs kolmekymmentä pitkä aika. Heittelyä on molempiin suuntiin. Jos on sitten pitänyt 50-luvulta asti sääpäiväkirjaa ja piirtää käppyrää siitä, niin voi ehkä jotain päätelmiä lähteä tekemään..."

Ai saatana! Tämä helvetin Nestori meinaa, ettei ilmastoa ole tutkittu 50-luvulta lähtien. Että hänen omat mutu-havainnot siis vastaavat tutkijoiden tekemää työtä. En minäkään mikään ruudinkeksijä ole, mutta sentään tiedostan sen. Idiootti! Seuraava!

"Ei Suomi yksin mahda asialle mitään,vaikka kuinka ilmastotalkoisiin osallistuttaisiin. Omalta osalta voidaan tehdä tosin. Suuret saastuttaja maat on saatava mukaan. Samoin Aasian muovi-ja kertakäyttö tuotteiden ja mereen viskominen kuriin. Ym,ym,,,,,"

Tämä on perinteisin. Tosin selkeämmin kirjoitettuna kuin useimmat kaltaisensa. Plussaa myös siitä, että ilmastotalkoot voidaan omalta osin hoitaa. Minun mielestä on myös tärkeää, että Suomi pysyy myös mallimaana, edelläkävijänä, hyvänä esimerkkinä muille. Siksi on tärkeää, että tehdään voitavamme ja enemmän.

"Joppe
Kovaa on ihmisten pelottelu sääilmiöllä ja lämpenemisellä. Katsotaan sitten taas 
talvella kun on lähes 30 astetta pakkasta täällä etelässäkin. Kyllä lämpenee, mutta 
kuinka paljon se meitä haittaa. Loppujen lopuksi tullee valtavia säästöjä, jos ei 
olisikaan niin kylmää pitkää talvea, eikä valtavasti lunta niinkuin viime talvena. 
Punkkeja ja vieraita lintulajeja. No vaihtelu virkistää tai sitten ei."

??? Siinä varsinainen Nostradamus! Oliko pakko kommentoida, jos ei ollut mitään sanottavaa? Vai oliko hän trolli? Mene ja tiedä.

"Ilmaston suojelija.
Suomalaiset ovat jo tehneet osansa ilmaston saasteiden vähentämisessä, jättämällä lasten tekemisen mahdollisimman vähäiseksi."

Sieltä se tuli taas. Ei meidän suomalaisten tarvi enää mitään tehdä. Ei minun tarvi tehdä yhtään mitään, eihän? Plää plää. Suomalaisella on kuitenkin yksi maailman suurimmista hiilijalanjäljistä. Siis moninkertainen verrattuna maailman valtaväestöön. Jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, tarvittaisiin 3,4 maapalloa ylläpitämään suomalaista hyvinvointia. Revi siitä, "Ilmastonsuojelija".

"liikunnalinen mies 61 v.
luminen talvi masentaa eniten, pyräilyä ympäri vutta 15000 km vudessa, ei talvi lajeja."

Yhä sekavammaksi käy. Ei saatana, polla hajoo. Miksi teen tätä itselleni? Tämä oli tässä. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti