perjantai 16. marraskuuta 2018

Ilmastomarssi

Tässä taannoin julkaistiin IPCC:n ilmastoraportti. "Kansainvälinen ilmastomuutospaneeli vaatii nopeita ja laaja-alaisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.", näin kirjoitti muun muassa YLE verkkosivuillaan. Itsehän en tuota raporttia ole lukenut, mutta eri medioissa viesti oli suurinpiirtein sama. Jopa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho toteaa Perussuomalaisten omalla verkkosivustollaan Suomen Uutiset, että ilmastonmuutos on todellinen. Jo on aikoihin eletty! Luinko oikein? Perussuomalainen ja vielä puheenjohtaja toteaa ilmastonmuutoksen olevan todellinen! Minulla oli sellainen käsitys, että siellä oltiin sitä mieltä, että ilmastonmuutos oli feikkiä tai vähintäänkin ihmisestä riippumatonta. Joka tapauksessa ilmastonmuutoskriittisimmän puolueen keulahahmon ulostulo on ihan hyvä asia. Mitään toimia se tosin ei varsinaisesti aiheuta jo siitäkin syystä, että he eivät istu enää hallituksessa ja tuskin sittenkään.

Järjestettiinhän raportin kunniaksi myös mielenilmaisu Ilmastomarssi (20.10.2018), joka alkoi Helsingin Senaatintorilta kulkien eduskuntatalon eteen, jossa sitten eri puolueiden edustajat olivat kiemurtelemassa muutosta vaativien mielenosoittajien edessä. Olin itse mukana marssissa, mutta lasteni nälän ja kärsivällisyyden loppumisen vuoksi emme jääneet enää seuraamaan näytöstä Eduskuntatalon portailla. Ehkä parempi niin, puhe on ilmaista ja hyödytöntä niin kauan kuin siitä ei seuraa tekoja.

Olihan meitä muutama tuhat. Poliisin mukaan ainakin 8000 ja järjestävän tahon mukaan jo 10 000. Ihan vertailukohtana voi kuitenkin mainita, että kun Suomi voitti lätkän MM-kultaa vuonna 2011, sitä juhlisti Kauppatorilla 100 000-päinen kannattajajoukko. Tältä pohjalta kun ajattelee ihmiskunnan viisastumista ja tulevaisuudennäkymiä, niin tekisi mieli hypätä kaivoon. Ihan oikeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti