lauantai 29. joulukuuta 2018

Diktaattorina

En minä mitään tiedä siitä, mikä olisi paras tapa pelastaa maailma. Tarvitsisin varmasti viisaampien neuvoja. Neuvonantajia ja asiantuntijoita pitäisi olla runsaasti, joilta odottaisin suoraa palautetta. Jos minut kylmiltään heitettäisiin koko maailman itsevaltiaaksi, diktaattorin mulkuksi, kieltäisin kuitenkin heti tukun asioita.

1. Lisääntyminen

Maailman väkiluku pitää saada supistettua murto-osaan nykyisestä ja mahdollisimman nopeasti. En osaa sanoa, mikä olisi ihanne. Mutta varmasti se olisi alle miljardin. Muutama miljoona ihmisen kuvotusta riittää kyllä maailmaan ja luultavasti nekin saa jo ihan riittävästi tuhoa aikaan. Jonkinlaiset rajoitukset pitäisi asettaa. Vaikka 2-3 lasta olisi ihan riittävä. Ilmainen ehkäisy ja abortti kaikille halukkaille.

2. Kehitysapu ja tasa-arvo

Panostetaan naisten koulutukseen kehitysmaissa ja muuallakin. Annetaan naisille tasa-arvoinen asema, että heidät nähtäisiin muunakin kuin lastentekokoneena, äiteinä. Se on parasta syntyvyyden säännöstelyä ja tasapainottaa yhteiskunnan valtarakenteita. Unohdetaan kehitysmaiden velat ja autetaan heidät suosta. On myös valvottava, että kehitysmaat eivät kulje länsimaiden saastuttavaa tietä pitkin.

3. Lentäminen. 

Kaikenlaiselle huvi- ja lomalentämiselle on saatava piste ja heti. Lentää saisi vain hyvin painaviin syihin vedoten. Esimerkiksi puolustusvoimat saisi pitää ilmavoimia jossain määrin iskukunnossa siltä varalta, että vanhaa maailmaa haikailevat mafiosot yrittäisivät vastarintaa. Myös jotkin kansainvälisesti tärkeät kokoukset, joissa pohditaan globaaleja ympäristöasioita voisivat olla sellaisia poikkeustapauksia, jolloin lentäminen kokoukseen osallistujille sallittaisiin. Lentämistä voidaan suosia vasta sitten, kun lentokoneteknologia on saatu lähelle päästöttömyyttä.

4. Valtavat suojelualueet

Maapallon pinta-alasta pitäisi rauhoittaa luonnolle huomattava määrä. Se tietysti vaatisi ensin ihmisväestön määrän laskua. Ideaali olisi se, että olisi suuria maita ja mantereita lävistäviä vihreitä vyöhykkeitä, joilla ihmisen toimiminen muuta kuin vierailijana kiellettäisiin täysin. 75-90%:n siivu maasta luonnonsuojelualueena kuulostaisi sopivalta määrältä diktaattorin korviin. Esimerkiksi nyt kuoleva maaseutu ja laajat alueet Itä-Suomessa olisi soveliasta aluetta jo valmiiksi tällaisella asetukselle. Heivattaisiin vain loputkin ihmiset pois sieltä sotkemasta ja pistettäisiin tiet siihen kuntoon, että sinne ei autoileva kansa pääsisi millään.

5. Kasvisruoka

Jos kerran kasvisruoka vähentää ihmisen hiilijalanjälkeä, niin suositaan sitä. Ei kielletä lihansyöntiä eikä eläinkunnan tuotteita, mutta lihan tehotuotannon voisi kieltää lailla. Eläinoikeudet rukattaisiin samalla kuntoon.

6. Luonnon tuhoamisesta rangaistukset

Helvetinmoiset sanktiot kaikille, joiden toimet saastuttavat maapalloa. Salametsästäjät saisivat maistaa omaa lääkettään. Sademetsien kaatamisesta jatkossa linnatuomiot. Roskaaminen kuriin. Kunnon rangaistukset, nämä ovat kuolemanvakavia asioita.

7. Muovintuotanto lopetetaan

Muovia löytyy jo kaikkialta. Maalta, merestä, eläimistä ja ihmisistä. Se on vakava uhka kaikille. Muovia korvaavat materiaalit on jo olemassa. Otetaan ne käyttöön, hinnasta viis.

8. Tiukat päästörajoitukset

Hiilivapaa maailma, heti. Autoilu, teollisuus, energiantuotanto kuriin. Ratkaisut ovat jo olemassa. Maksoi mitä maksoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti